زنداری بزرگترین و ارزندهترین عمل یک مرد است و راز سعادتمندی خانواده می باشد. اما زنداری کار آسانی نیست، بلکه رموزی دارد که هر کس کاملا بدان آشنا باشد، می تواند همسرش را مطابق دلخواه و به صورت یک بانوی ایدهآل، بلکه یک فرشته ی رحمت درآورد.
مردی که بخواهد واقعا زنداری کند باید اخلاق و روحیات همسرشرا کاملا به دست آورد، از خواستههای درونی و تمایلات نفسانی او آگاه شود و بر طبق آنها برنامه ی زندگی را مرتب سازد. به وسیله ی اخلاق و رفتار خویش، چنان در او نفوذ کند و دلش را به دست آورد که به خانه و زندگی دلگرم شده و از روی عشق و علاقه همسرداری کند.
مهرورزی کن !
زن کانون محبت و یک موجود صد درصد عاطفی است. ازوجودش مهر و محبت می بارد.
حیات و زندگی او به عشق و علاقه بستگی دارد. دلش می خواهد محبوب دیگران باشد. هر چه محبوب تر باشد، شادابتر خواهد بود. برایبه دست آوردن محبوبیت تا سر حد فداکاری کوشش می کند. اگر بداند محبوب کسی واقع نشده خودش را شکست خورده و بی اثر پنداشته و دائما پژمرده و افسرده خواهد بود. بدین جهت میتوان به طور قطع مدعی شد که بزرگترین رمز زنداری اظهار محبت و علاقه است.
بزرگترین رمز زنداری و بهترین کلید حل مشکلات زناشویی اظهار عشق و علاقه است.
آقای محترم!
همسر شما قبلا از محبت های بی شائبه پدر و مادر کاملابرخوردار بود. اما از هنگامی که پیمان زناشویی را امضاء نمود از دیگراندور شد و با تو پیوند دوستی بست. بدان امید به خانه ات قدم نهاد که تو تنها به اندازه همه آنان بلکه بیشتر او را دوستبداری. انتظار دارد عشق و محبت تو از پدر و مادرش عمیقتر و پایدارتر باشد. چون به عشق و محبت تو اعتماد داشته تمام هستی و موجودیت خویش را در اختیارت نهاده است.
بزرگترین رمز زنداری و بهترین کلید حل مشکلات زناشویی اظهار عشق و علاقه است. اگر می خواهی دل همسرت را به طوری مسخر گردانی که مطیع تو باشد، اگر می خواهی پیوند زناشویی را استوار سازی، اگر می خواهی او را به خانه و زندگی دلگرم نمایی، اگر می خواهی او را نسبتبه خودت علاقهمند سازی، اگر میخواهی تا آخر عمر نسبتبه تووفادار باشد و اگر و اگر، بهترین راهش این است که تا میتوانی نسبتبههمسرت اظهار عشق و علاقه کنی.
خانه شما که از عشق و محبتخالی گشتبه صورت جهنم سوزانیتبدیل می شود. اگر چه اسباب و وسائلش مرتب باشد اما چون بوی عشق ومحبت نمی دهد صفا و رونق نخواهد داشت.
همسر شما ممکن استبرای جبران کسری محبوبیتخویش در صدد برآید دردل دیگران نفوذ کند.
ممکن استبه قدری از شوهر و خانه بیزار گردد که جدایی را بر آنزندگی سرد و بیرونق ترجیح داده و تقاضای طلاق کند.
مسؤولیت همه این حوادث بر عهده مرد است که نتوانسته به خوبیزنداری کند. باور کنید بخش مهمی از طلاق ها در اثر همین بیمهری ها به وجود می آید.
مهر و محبتخانوادگی از همه چیز ارزشدارتر است بدین جهتخداوند بزرگ در قرآن مجید آن را یکی از آثار قدرت و نعمت های بزرگشمرده بر بندگان منت نهاده می فرماید:
« یکی از آیات خدا این است که همسرانی برایتان آفرید تا با آنان انسبگیرید. و در میانتان محبت و مهربانی افکند. و در این موضوع برای اهلتفکر آیاتی هست ».
حضرت صادق علیه السلام فرمود: هر کس از دوستان ما باشد به همسرش بیشتر اظهار محبت می کند.
رسول خدا (ص) فرمود: هر چه ایمان انسان کامل تر باشد به همسرش بیشتر اظهار محبت می نماید
امام صادق (ع) فرمود: یکی از اخلاق پیمبران اینست که نسبت به همسرانشان محبت دارند.
پیغمبر فرمود: این سخن مرد که به همسرش می گوید: واقعا ترادوست دارم، هرگز از قلبش خارج نخواهد شد.
گر چه محبتباید از صمیم قلب باشد تا در دل طرف اثر بگذارد، زیرا دلها با هم راه دارند، لیکن به محبت قلبی تنها هم نباید اکتفا کرد، بلکهلازم است صریحا آنرا اظهار نمود. در صورتی می توان انتظار نتیجه داشتکه آثار محبت در زبان و افعال و رفتار شخص نمایان باشد.
آقای محترم !
صریحا و بدون احتیاط به همسرت اظهار عشق و علاقه کن. درحضور و غیاب از وی تعریف کن، اگر به سفر رفتی برایش نامه بنویس واز درد فراق بنال. گاهی برایش هدیه ای خریده و تقدیمش کن.
به همسرت احترام بگذار !
زن نیز مانند مرد خودش را دوست دارد و به حفظ شخصیتخویش علاقهمند است.
دوست دارد محترم و گرامی باشد. از تحقیر و توهین رنجیده خاطر می شود. اگر مورد احترام قرار بگیرد احساس شخصیت نموده و به کار وزندگی دلگرم می شود. از احترام و احترام کننده خوشش می آید، از توهین وتوهین کننده متنفر می باشد.
آقای محترم!
همسرت حتما از شما انتظار دارد که بیش از دیگرانبه وی احترام بگذاری. البته حق دارد چنین انتظاری را داشته باشد. زیرا تو را شریک زندگی و بهترین یار واقعی خویش می داند.
شبانهروز برای آسایش تو و فرزندانت زحمت می کشد. آیا حق ندارد انتظار داشته باشد که وجودش را، غنیمتشمرده به وی احترامبگذاری؟
بزرگداشت همسر ترا کوچک نمی کند بلکه حق شناسی و صفا و مودت تو را به اثبات می رساند.
به همان اندازه بلکه بیشتر از آن مقدار که به دیگراناحترام می گذاری به همسرت احترام بگذار. در موقع صحبت کردن ادب را کاملا رعایت کن.
با کلمه « تو » او را مخاطب نساز بلکه همیشه از کلمه «شما» که علامت احترام است استفاده کن. هیچگاه کلامش را قطع نکن. بر سرش داد نزن. با احترام و نام خوب او را صدا بزن. در موقع نشستن به او احترامبگذار. وقتی وارد منزل می شوی اگر از سلام کردن غفلت نمود به او سلامکن.
وقتی از خانه بیرون می روی خداحافظی کن. در شب تولدش به عنواناحترام دسته گل تقدیمش کن، در مجالس و در حضور دیگران به وی احترام بگذار. از توهین و تحقیر جدا بپرهیز. از دشنام و ناسزا گفتن اجتناب کن. از مسخره کردن و دست انداختن او و لو به طورشوخی جدا خودداری کن. خیال نکن چون صمیمی هستید بدش نمی آید بلکه چنین انتظاری را هرگز از تو نداشته کاملا رنجیده خواهد شد گر چه بهزبان نیاورد.
خوش اخلاق باش!
آقای محترم!
ممکن است از وجود ناملایمات چنان خشمگین و ناراحتشوید که مانند بمب آتش زا هر لحظه در معرض انفجار باشید. به چرخ گردون ومردم متجاوز که زورتان نمی رسد، اما وقتی به خانه وارد می شوید می خواهید قدرت نمایی کنید و انتقام چرخ و فلک و مردم کج رفتار را از زن و فرزند بیگناهتان گرفته بدین وسیله دق دلی خالی کنید:
گویا فرشته ی عذاب وارد خانه شده است. بچهها فرار می کنند، خدا نکند کوچکترین بهانهای به دستش بیفتند، محیط با صفای خانه راکه به منظور استراحتبدان جا پناه آورده بود به صورت جهنم سوزانی تبدیل خواهد ساخت. در آن دوزخ خود ساخته، هم خودش خواهد سوختهم زن و فرزند بیگناهش. اگر بچه ها بتوانند از آن محیط رعب و وحشت فرار نموده در کوچه و خیابان سرگردان می شوند. و الا خدا خدا می کنند کهمالک دوزخ زودتر از منزل خارج گردد تا خلاص شوند.
کودکان این خانواده ها معمولا افرادی تندخو، عصبانی مزاج، بد بین، کینهتوز، متعدی و پژمرده تربیتخواهند شد. چون به محیط خانه و زندگی دلخوشی ندارند به ولگردی پناهمی برند. د ر نتیجه، ممکن است در دام های گوناگون فساد که برای منحرف کردن اینگونه افراد نهاده شده گرفتار شوند و برایهمیشه بدبخت گردند. حتی امکان دارد برای حل عقدههای درونی خویش، دستبه کارهای بسیار خطرناکی از قبیل قتل و جنایت و دزدی وخودکشی بزنند.
برای تایید مطلب می توانید به پروندههای افراد تبهکار مخصوصا اطفال مراجعه نمایید. آمار و نقل حوادثی که از اینگونه اطفال، هر روز در صفحات روزنامه ها و مجلات منعکس می شود بهترین گواه مطلب است. مسؤولیت همه این بدبختی ها بر گردن سرپرست خانواده است که اعصاب خویش راکنترل نکرده و در منزل بد اخلاق بوده است. در این دنیا آسایش و خوشی ندارد و در سرای دیگر نیز بیکیفر نخواهد بود.
آقای عزیز!
آیا بهتر نیست که همیشه خوش و خندان باشی و اگر مشکلی برایتاتفاق افتاد بدون عصبانیت و جزع و فزع، با عقل و تدبیر در صدد چاره برآیی؟
آیا بهتر نیست وقتی می خواهی برای استراحت و تجدید نیرو بهآسایشگاه خانه قدم بگذاری پیش خودت بیندیشی که تندخویی و بداخلاقی مشکل مرا حل نمی کند، بلکه اعصابم را خستهتر خواهد نمود و چه بسا مشکلات تازهای به وجود خواهد آورد. فعلا باید استراحت و تجدید نیرو کنمتا بتوانم با اعصاب راحت و فکر آزاد در صدد چاره بر آیم. آنگاه حوادث وگرفتاری های زندگی را موقتا به دست فراموشی بسپاری و با چهره باز و لبخندان وارد منزل شوی. با سخنان گرم و محبتهای بیشائبه دل اهل خانه راشادمان گردانی. بگویید و بخندید و تفریح و استراحت کنید. با خوشی ولذت غذا بخورید. و با اعصاب آسوده استراحت کنید. بدینوسیله هم زن و فرزندت به خانه و زندگی دلگرم شده برای کار و کوشش آماده می گردند هم خودت می توانی با اعصاب سالم به کسب و کار ادامه دهیو بر مشکلات زندگی پیروز گردی.
رسول خدا (ص) فرمود: کامل ترین مردم از جهت ایمان، خوش اخلاقترین آنها می باشد. بهترین شما کسی است که نسبتبهخانوادهاش احسان کند.
لقمان حکیم فرمود: مرد خردمند باید در بین خانوادهاش مانند کودک باشد و رفتار مردانه را برای خارج منزل بگذارد.